En Torsdag vid Mosaren i Väse.

I morse sov vi länge, jag vet inte men vi gör det när vi sover i husvagnen eller iaf till klockan är runt 09.00 , det är så skönt och det måste ju vara så att vi slappnar av o mår gott i den 😊

Vi badade och bryggsolade länge o väl innan det var dax att åka hem igen. Inget som jag ville men vagnen skulle till verkstaden igen och jag ska ta spruta nr 2 i morgon bitti så det fanns inget annat o göra än att åka hem.

Kylskåpet var det inget fel på utan det var bara lite surt så det ville inte starta men efter ett tag så fick dom igång det, det kan bli luft i systemet tydligen på något sätt men om man sätter på spisen samtidigt så ska det försvinna o det gjorde dom o sedan var det problemet löst. Skönt att det inte var något värre. Efter säsongen nu så skall den in igen för då skall dom göra ett nytt fukt test för att kolla så det inte blivit någon fukt i den eftersom det regnade in. Det är skönt att dom är så bra där borta och inget krångel alls utan dom fixar till allt som blir fel utan krångel. Husvagnspoolen är bra.

Väl hemma så fick jag vattna mina växter ute. Glömde be Sofie göra det i går kväll och hjälp vad min gurka börjat växa 😃

Den stora är nästan 10 cm lång men inte så rund än så den får hänga lite till. En del blad börjar se väldigt dåliga ut på plantan, ska man ta bort dom eller låta dom sitta kvar? Någon som vet??

Såg även att på tomaterna finns det massor med små gröna minisar så dom skall bara bli röda nu.

Hoppas även att det hinner bli några tomater på Sofies plantor 🌱 innan sommaren är slut, dom har växt fint iaf.

Hon torkade 3 frön och satte dom och alla 3 har blivit fina plantor.

Kan man ta in dom när sommaren är slut o ställa dom under en växtlampa? Jag får testa annars så får vi prova igen nästa vår när det inte var svårare än så här 👌🏻

Hoppas ni har haft en fin dag.

/P

Annons

3 reaktioner på ”En Torsdag vid Mosaren i Väse.

  1. Jag klipper bort gula blad på gurkorna men inte för nära stammen, det är bäst att klippa bara själva bladet och låta skaftet få sitta tills det ramlar annars är det lätt att det börjar mögla vid bladfästet.
    Ta in tomatplantorna när nätterna börjar bli kyliga. För stora kontraster mellan dagstemperatur och natttemperatur gör att tomaterna spricker.
    Lycka till

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s